Uzm. Dt. Ecem ŞİVET
Çocuk Diş Hekimi
PEDODONTİ - ÇOCUK DİŞ HEKİMLİĞİ
'' Amacımız, çocukların diş tedavisi sırasında kendilerini mutlu, huzurlu ve güvende hissedecekleri eğlenceli bir klinik ortamı yaratmak ''
İğnesiz Anestezi Yöntemi ile Süt Dişi Tedavileri ( Dijital Anestezi )
- Süt Dişi Dolgu Tedavileri (Kompozit, Kompomer, Equa)
- Süt Dişi Kanal Tedavisi
- Amputasyon Uygulamaları ( İleri Derecede Çürük Dişlerin Tedavisi )
- Paslanmaz Çelik Kron ( Kaplama ) Uygulamaları
Çocuk Diş & Çene Gelişim Bozuklukları - Hareketli Apareyler
Erken Kaybedilen Dişler için Yer Tutucu Aparey Uygulamaları
Koruyucu Diş Tedavileri
-
Fissür Örtücü ( Diş Ojesi )
Çürükten korunmadaki en etkili yöntem, dişlerin düzenli ve doğru bir şekilde günde en az iki kez fırçalanmasıdır. Bunun dışında çürük gelişimin önlenmesinde çok etkili olan bazı koruyucu uygulamalar vardır. Yapılan araştırmalar oluşan her 5 çürük lezyonundan 4’ünün arka azı dişlerin çiğneyici yüzeylerinde oluştuğunu göstermektedir. Bunun nedeni bu dişlerin yüzeylerindeki derin girintilerdir. Diş fırçasının kıllarının bu derin girintilerin tabanına kadar ulaşıp bu bölgeleri temizlemesi oldukça zordur. Halk arasında “Diş Ojesi” olarak Fissür örtücü uygulaması azı dişlerinin çiğneyici yüzeylerinin girinti ve oluklarının akışkan bir dolgu maddesi ile örtüldüğü koruyucu bir diş tedavisidir. Fissür örtücüler bir kez uygulanır, tekrarlanmalarına gerek yoktur. Ancak düzenli olarak (6 ayda 1) kontrol edilmeleri gerekir.
-
Flour Uygulamaları ( Mine Koruyucu )
Flor, dişlerin çürümesini önleyen, dişlerin yapısını kuvvetlendiren bir elementtir. Dişler ilk çıkışlarında diş minesi tam olarak olgunlaşmadığından yeni çıkan dişler genellikle çürüğe karşı daha dirençsiz ve çürük oluşumuna yatkındırlar. Flor, diş minesini kuvvetlendirerek dişi asit ataklarına karşı korur ve dolayısıyla diş çürüklerinin oluşmasını önlemeye yardımcı olur.
Dişlerde oluşan çürüklerin derinleşerek ilerlemesi ya da dişlerin darbe görmesi sonucu dişe canlılığını veren, besleyen ve sinirlerini içeren pulpa dokusu (Diş özü) hasar görerek, iltihaplanır. Kanal tedavisi bu tip ciddi hasar görmüş ya da iltihaplanmış dişleri tedavi edebilmek için yapılan bir işlemdir. Tedavi, dişin hasar görmüş pulpa dokusunun (Diş özünün) çıkarılması, temizlenmesi, bakterilerden arındırılması ve tekrar dolgu maddeleriyle doldurularak kapatılmasını içerir. Pulpaya bu denli hasar veren nedenlerin en yaygın olanları çatlamış ya da kırılmış diş, çürüğün çok derin olması ya da aynı dişe birçok kez tedavi uygulanmış olmasıdır. Kanal tedavisi terimi, söz konusu tedavide diş köklerinin içinde yer alan kanalların temizlenmesinden kaynaklanır.